Švajcarska pomoć Srbiji 250 miliona evra

Bez autora
Oct 05 2011

Švajcarska agencija za razvoj i saradnju SDC i njen partner u sprovođenju programa u Srbiji, MSP konsalting juče su organizovali konferenciju „Decenija švajcarske pomoći srpskim opštinama“. Program podrške opštinama, koji finansira švajcarska vlada preko SDC-a pokrenut je 2001. godine sa ciljem da se da podrška decentralizaciji i demokratskim reformama u oblasti lokalne uprave. Program, vredan 17,7 miliona švajcarskih franaka odnosno 15 miliona evra, sproveden je u sedam opština centralne Srbije: Arilju, Čačku, Čajetini, Kraljevu, Lučanima, Požegi i Užicu. U periodu od deset godina, više od 5.700 opštinskih i gradskih službenika, predstavnika građanskog društva i drugih učesnika prošlo je kroz više od 400 obuka i radionica. Investicije su uključivale ulaganja u društvenu, ekonomsku i javnu infrastrukturu, kao što su obdaništa, bolnice, opštinske zgrade, strateške planove, vodosnabdevanje i zaštita životne sredine. Za 20 godina, ukupna vrednost švajcarske pomoći Srbiji prešla je 300 miliona švajcarskih franaka, odnosno blizu 250 miliona evra.

Švajcarska pomoć Srbiji 250 miliona evraŠvajcarska agencija za razvoj i saradnju SDC i njen partner u sprovođenju programa u Srbiji, MSP konsalting juče su organizovali konferenciju „Decenija švajcarske pomoći srpskim opštinama“.

Program podrške opštinama, koji finansira švajcarska vlada preko SDC-a pokrenut je 2001. godine sa ciljem da se da podrška decentralizaciji i demokratskim reformama u oblasti lokalne uprave.

Program, vredan 17,7 miliona švajcarskih franaka odnosno 15 miliona evra, sproveden je u sedam opština centralne Srbije: Arilju, Čačku, Čajetini, Kraljevu, Lučanima, Požegi i Užicu.

U periodu od deset godina, više od 5.700 opštinskih i gradskih službenika, predstavnika građanskog društva i drugih učesnika prošlo je kroz više od 400 obuka i radionica. Investicije su uključivale ulaganja u društvenu, ekonomsku i javnu infrastrukturu, kao što su obdaništa, bolnice, opštinske zgrade, strateške planove, vodosnabdevanje i zaštita životne sredine. Za 20 godina, ukupna vrednost švajcarske pomoći Srbiji prešla je 300 miliona švajcarskih franaka, odnosno blizu 250 miliona evra. U periodu od 2010. do 2013, Švajcarska će finansirati programe saradnje vredne više od 40 miliona evra za podršku procesima integracije Srbije u Evropsku uniju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik